Veel gestelde vragen (FAQ)

Bestemmingen en verzendkosten


Naar welke landen levert u bollen?
Wij leveren aan alle EU-landen en daarbuiten. Een overzicht van onze bestemmingen vindt u onder Verzending en Bezorging, die linksonder op de pagina onder Klantenservice wordt vermeld.
Bent u geïnteresseerd in bulkzendingen voor levering buiten de EU? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.


Wat zijn de bezorgkosten?
Een overzicht van de kosten per land vindt u onder Verzending en bezorging. Staat het gewenste land er niet tussen? Vraag ons naar de mogelijkheden. 


Betaling


Hoe weet ik of mijn betaling door Green Garden is ontvangen?
Als de betaling door ons is ontvangen, sturen we u per e-mail een factuur. U ontvangt eerst een orderbevestiging per e-mail en vervolgens een betalingsbewijs (dit is de factuur).

Ik wil mijn bestelling betalen per bankoverschrijving, maar heb niet de benodigde bankgegevens meer. Hoe kan ik dit oplossen?
Als u online via MultiSafepay wilt betalen, kunnen we u een betalingslink per e-mail sturen, zodat u de betaling direct kunt regelen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Ga naar de pagina Betaalmethoden voor meer informatie over bankoverschrijvingen en onze bankgegevens.

Mijn betaling is mislukt, kan ik op een andere manier betalen?
Uiteraard is het altijd mogelijk om voor een andere betaalmethode te kiezen. Stuur ons een e-mail met uw bestelnummer en wij sturen u vervolgens een betalingslink die u toegang geeft tot ons betalingsscherm. U kunt kiezen voor een andere betaalmethode en de betaling afronden.


Levering


Ik ben niet thuis op het moment van bezorging, wat moet ik doen?
De pakketdienst van DPD zal een poging doen om het pakket aan u af te leveren. Als u niet thuis bent laat de pakketdienst een bericht achter en kunt u een nieuwe afspraak maken voor bezorging.

Is het mogelijk om een ander factuur- en verzendadres te specificeren?
Ja, dit is mogelijk en u kunt dit aan het einde van het bestelproces opgeven. U kunt uw bestelling ook door ons laten bezorgen in een ander land.
Wanneer uw bestelling reeds verzonden is, is het helaas niet meer mogelijk de bestemming te wijzigen. 


Levertijden


Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
Tijdens het bestelproces selecteert u de maandag van de kalenderweek waarin we de bollen leveren. Vóór de levering ontvangt u een e-mail van de pakketdienst met het track & trace-nummer van uw pakket waarmee u de status van de levering kunt volgen. Op deze manier weet u precies wanneer uw bestelling wordt afgeleverd.

Ik wil mijn bestelling in een specifieke week ontvangen, is dit mogelijk?
Ja, dat is mogelijk. Aan het einde van het bestelproces hebt u de mogelijkheid om een bepaalde kalenderweek voor de bezorging aan te geven. We bezorgen uw bestelling binnen 5 werkdagen na de opgeven datum.

Ik wil de levertijd van mijn bestelling wijzigen, is dit mogelijk?
Ja, dat is mogelijk als uw bestelling nog niet verzonden is. Stuur ons een bericht met de gewenste bezorgweek en het bestelnummer past dit aan.

Klopt het dat je in het voorjaar al bollen kunt bestellen die in het najaar moeten worden geplant?
Ja, we bieden al bollen aan in onze pre-sale. Tijdens deze pre-sale kunt u lentebloeiers, die in de herfst worden geplant, zoals tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. De levering van deze bollen begint in september.


Dubbele bestelling


Ik zie in mijn account dat ik meerdere bestellingen heb gedaan, maar ik wil er alleen een ontvangen. Hoe werkt dit?
Voor elke betalingspoging maakt ons systeem een nieuwe bestelling. Het is daarom mogelijk dat u meerdere bestellingen in uw account ziet. We verzenden echter alleen betaalde bestellingen en annuleren de resterende.


Bloembollen planten


Bekijk onze plantinstructies voor uitgebreide informatie over het planten en bewaren van bloembollen

Wat is de beste tijd om voorjaarsbloeiers te planten?
Over het algemeen kunnen de bollen het best worden geplant als de bodemtemperatuur lager is dan 9 graden. Afhankelijk van de buitentemperatuur kunnen de bollen daarom van september tot december worden geplant (of zelfs langer als de vorst uitvalt).

Wat is de beste tijd om zomerbloeiers te planten?
Zomerbloeiende bollen kunnen worden geplant van maart tot mei. De soorten die niet winterhard zijn, bijvoorbeeld dahlia's, begonia's of zantedeschia's, kunnen echter alleen worden geplant als het risico op vorst voorbij is.

Zijn er bollen die in beide seizoenen geplant kunnen worden?
Sommige bollen kunnen worden geplant in de lente en de herfst, bijvoorbeeld anemonen, lelies, amaryllis en alliums. We bezorgen ze in de juiste planttijd.

Scroll to top