Allium

Allium oftewel sieruien zijn met hun hoge stelen echte blikvangers, alsof er vuurwerk is losgebarsten. Dit bolgewas is niet meer weg te denken in de hedendaagse tuin of openbaar groen. Op zoek naar alliumbollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment alliums in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere prachtige paarse alliums, maar ook witte, en zelfs gele alliums; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Alliumbollen van de groothandel

Wij verkopen verse alliumbollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd of bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestellen in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde €250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Allium bloembollen online bestellen

Alliums zijn voorjaar- en zomerbloeiers, de bollen bloeien in de vroege zomer als de alliumbollen geplant worden van oktober tot december, voor de eerste vorst in de grond zit. Als u de alliumbollen in het najaar plant, geniet u in het voorjaar en vroeg in de zomer van de prachtig gekleurde bloemen. De voorjaarsbloeiende alliumbollen zijn beschikbaar van augustus tot en met december (oplopend tot januari, zolang de voorraad strekt) en de zomerbloeiende alliumbollen zijn beschikbaar vanaf januari. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze alliumbollen. Alliumbollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de alliumbollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten allium

Wij bieden een breed alliumassortiment. Zo zijn er paarse, witte en zelfs gele alliums. Alliums groeien het beste in een zanderige bodem die niet al te nat is en trekken over het algemeen insecten, zoals bijen, aan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Alliumbollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Maar bij massa beplanting kunt u ook kiezen voor machinaal planten.

 

Geschiedenis van de allium

Allium betekent in het Latijn ‘knoflook’. Ook zijn er bronnen die zeggen dat Allium komt van het Griekse woord ‘aleo’ wat betekent (door de geur van knoflook). Linneaus beschreef de Allium voor het eerst in 1753. Het geslacht Allium omvat bijna 1000 soorten. Daaronder vallen ook soorten die eetbaar zijn, zoals ui, sjalot, bieslook en prei. Afhankelijk van de soort zijn de bollen 3 tot 30 centimeter groot. De Allium oreophilum wordt slechts 5 centimeter hoog, terwijl de Allium giganteum wel hoger dan een meter kan worden. De meeste soorten bloeien in de vroege zomer, direct na vele voorjaarsbloeiers. Oorspronkelijk komt de allium uit het Noordelijke halfrond, Azië en het Midden-Oosten.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Onze inzending is van 21 maart tot en met 9 mei 2021 weer te bewonderen.

Scroll to top