Iris

Vernoemd naar de godin van de regenboog; de Iris. En dat is niet voor niks, de magische iris, ook wel zwaardlelie genoemd, is er in prachtige kleurstelling. Op zoek naar iris bollen en iris wortelstokken? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment irissen in vele kleuren, soorten en maten. Onder andere irissen die groeien uit bol zoals de iris hollandica, maar ook de winterharde plant iris sibirica en iris germanica; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Lijst Orderlist

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Iris miss saigon hollandica

Iris - Iris miss saigon hollandica 8/9

Prijs per stuk

0 - 350 | 1 box € 0,106

351 - 1749 | 2-4 boxen € 0,092

> 1750 | 5+ boxen € 0,078

Beschikbare voorraad

350 (~1 box(en))

Aantal in box

350 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Iris saphire beauty hollandica

Iris - Iris saphire beauty hollandica 7/8

Prijs per stuk

0 - 2000 | 1 box € 0,039

2001 - 9999 | 2-4 boxen € 0,036

> 10000 | 5+ boxen € 0,033

Beschikbare voorraad

1500 (~1 box(en))

Aantal in box

2000 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Iris skydiver hollandica

Iris - Iris skydiver hollandica 7/8

Prijs per stuk

0 - 2000 | 1 box € 0,043

2001 - 9999 | 2-4 boxen € 0,040

> 10000 | 5+ boxen € 0,037

Beschikbare voorraad

1000 (~1 box(en))

Aantal in box

2000 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Iris white magic hollandica

Iris - Iris white magic hollandica 8/9

Prijs per stuk

0 - 625 | 1 box € 0,070

626 - 3124 | 2-4 boxen € 0,062

> 3125 | 5+ boxen € 0,054

Beschikbare voorraad

625 (~1 box(en))

Aantal in box

625 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Tonen als Lijst Orderlist

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Irisbollen en iriswortelstokken van de groothandel

Wij verkopen verse irisbollen en wortelstokken in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Irisbollen en iriswortelstokken planten

Een iris heeft, net zoals een regenboog, de zon nodig om goed te bloeien. Plant ze daarom op een plek waar ze gedurende dag voldoende zon krijgen. Het klimaat is daarom ook van belang voor de groei. Bij een kouder klimaat zullen bloemen wegblijven totdat de winterkou is verdwenen en zal de iris zich ontwikkelen in het voorjaar. Bij een warmer klimaat zal de iris zich ontwikkelen in het najaar, uitgroeien in de winter en in het voorjaar zullen er bloemen verschijnen.

 

Irisbollen en iriswortelstokken online bestellen

U kunt voorafgaande het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze irisbollen en wortelstokken. Irisbollen en wortelstokken worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de irisbollen en wortelstokken beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten irissen

Er zijn irissen die groeien uit een bloembol, zoals Iris hollandica (Hollandse iris), Iris reticulata (dwergiris) en Iris hispanica (Spaanse iris). En er zijn Iris planten, zoals Iris germanica (baardiris), Iris foetisissima (stinkende lis), Iris ensata (Japanse iris), Iris pseudacorus (gele lis), Iris siberica (Siberische iris) en Iris pumila (zwaardlelie). De iris is er in veel verschillende maten, kleuren en vormen. Wist u dat de iris er in alle kleuren is, behalve in zuiver rood? Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Irisbollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Maar bij massa beplanting kunt u ook kiezen voor machinaal planten.

 

Geschiedenis van de Iris

Lis is een geslacht uit de lissenfamilie (Iridaceae). Zowel het geslacht als de soorten worden in de volksmond 'Iris' genoemd. De naam Iris komt uit het Grieks en betekent 'regenboog'. De iris was de boodschapper van de Godin Hera die de berichten via de regenboog van de hemel naar de aarde bracht en andersom. Het is dus ook niet verwonderlijk dat de godin van de regenboog ook Iris wordt genoemd. Maar de bloem iris werd al 4000 jaar geleden in Griekenland en Egypte gekweekt. In de twaalfde eeuw heeft Louis de zevende het de iris in zijn wapens laten zetten, volgens hem bracht dit geluk. Want toen hij met zijn leger in de val zat en bij de rivier de Lys moest oversteken, zag hij aan de overkant een Iris pseudacorus (gele lis) staan, daar is hij toen overgestoken. De Franse lelie werd dit teken genoemd. Het teken is dus geen lelie maar een iris!

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. 

Scroll to top