Ixia

Met de stervormige bloemen en slanke zwaardachtige bladeren vrolijkt de ixia elke stukje zomertuin of openbaar groen. Op zoek naar de Ixiaknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Ons assortiment Ixia's is direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Lijst Orderlist

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Ixia gemengd

Ixia - Ixia gemengd 4/5

Prijs per stuk

0 - 10000 | 1 box € 0,023

10001 - 49999 | 2-4 boxen € 0,022

> 50000 | 5+ boxen € 0,020

Beschikbare voorraad

7500 (~1 box(en))

Aantal in box

10000 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Ixia paniculata eos

Ixia - Ixia paniculata eos 5/+

Prijs per stuk

0 - 5000 | 1 box € 0,031

5001 - 24999 | 2-4 boxen € 0,029

> 25000 | 5+ boxen € 0,026

Beschikbare voorraad

7500 (~1 box(en))

Aantal in box

5000 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Ixia yellow emperor

Ixia - Ixia yellow emperor 5/6

Prijs per stuk

0 - 5000 | 1 box € 0,034

5001 - 24999 | 2-4 boxen € 0,032

> 25000 | 5+ boxen € 0,029

Beschikbare voorraad

10000 (~2 box(en))

Aantal in box

5000 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Tonen als Lijst Orderlist

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ixiaknollen van de groothandel

Wij verkopen verse ixiaknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Ixiaknollen planten

Ixia's plant u in het voorjaar, op een zonnige plek waar de grond goed doorlatend is. Wacht wel tot de laatst vorst voorbij is en let op dat de grond niet te nat is. Dan kunnen de knollen gaan rotten. De knollen vermeerderen zich op dezelfde wijze als de gladiool, uit 1 knol ontwikkelen zich dus 1 of meer nieuwe knollen en kralen.

 

Ixiaknollen online bestellen

Ixiaknollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze ixia knollen. De ixiaknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de ixiaknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten ixia's

Wij bieden een breed ixia assortiment in verschillende kleuren (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Ixiaknollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Maar bij massa beplanting kunt u ook kiezen voor machinaal planten.

 

Geschiedenis van de ixia

Oorspronkelijk komt de ixia uit Zuid-Afrika. De naam Ixia stamt van het Griekse ixiós en staat voor maretak of vogellijm, dit is waarschijnlijk zo genoemd naar het kleverig sap dat de knollen bevatten. Linnaeus heeft de Ixia is al in 1737 beschreven toen hij bij Clifford in de Hartenkamp, Heemstede, werkte om zijn plantenverzameling te bestuderen. De door hem beschreven soorten behoren nu tot Aristea en Belamcanda. De Ixia zoals wij die kennen werd pas in 1780 bij ons ingevoerd. De huidige cultivars zijn ontstaan uit kruisingen. De belangrijkste ouders zijn Ixia maculata en Ixia columnaris

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. 

Scroll to top