Nerine

De trompetvormige bloempjes op de hoge steel zijn vooral bekend als snijbloem, maar ook als pot- of tuinplant is de nerine een echte blikvanger in de zomertuin of openbaar groen. Op zoek naar de nerinebollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Ons assortiment van nerine's is direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Lijst Orderlist

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Nerine bowdenii mixed

Nerine - Nerine bowdenii mixed 14/+

Prijs per stuk

0 - 200 | 1 box € 0,357

201 - 999 | 2-4 boxen € 0,331

> 1000 | 5+ boxen € 0,304

Beschikbare voorraad

4400 (~22 box(en))

Aantal in box

200 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, wordt er €10 aan telkosten in rekening gebracht per soort.
Tonen als Lijst Orderlist

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Nerinebollen van de groothandel

Wij verkopen verse nerinebollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Nerinebollen online bestellen

Plant de bollen in maart of april, in een goed gedraineerde grond, op een beschutte plek in de zon. De neus van de nerine bol moet na het planten 2 centimeter boven de grond uitsteken. Nerinebollen kunnen ook prima in een pot. Het eerste jaar zullen de nerinebollen nauwelijks bloemen geven, maar als ze op de juiste plaats staan, dan bloeien de ze de jaren daarop uitbundig. Het blad komt dan in het najaar tevoorschijn en geeft dan ook kleur aan de herfsttuin. Nerinebollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze nerine bollen. De nerinebollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de nerinebollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten nerine's

Er zijn verschillende soorten nerine's. Zo heb je de Nerine bowdenii, Nerine filifolia, Nerine sarniensis en Nerine undulata. Wij bieden een breed nerine assortiment aan (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Nerinebollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Maar bij massa beplanting kunt u ook kiezen voor machinaal planten.

 

Geschiedenis van de nerine

De nerine is in de 18e eeuw voor het eerst op de Tafelberg ontdekt en komt dus oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Ze hoort bij de narcisfamilie (Amaryllidaceae), net als de narcis en als de hippeastrum. De staat ook wel bekend als kliplelie. De naam Nerine zou zijn afgeleid van de Griekse zeenimfen Nereïdes. Toen een schip verging voor de kust van Guernsey en de bloembollen begonnen te bloeien, werden die vergeleken met de mooie dochters van de god van de zee 'Nerues'.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top