Triteleia

De bloemtrossen van de triteleia bevatten veel knopjes die steeds verder open gaan en deze staan prachtig in borders, als snijbloem blijft de triteleia wel 2 tot 3 weken goed! Op zoek naar de triteleiaknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Ons assortiment van tritelea's is direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Triteleiaknollen van de groothandel

Wij verkopen verse triteleiaknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Triteleiaknollen online bestellen

De triteleiaknollen zijn gevoelig voor knolrot. Het is daarom belangrijk om de knollen in een waterdoorlatende grond te planten. Het seizoen van de triteleia is kort en loopt van eind voorjaar tot begin zomer. Triteleiaknollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze triteleia knollen. De triteleiaknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de triteleiaknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten triteleia's

Er zijn verschillende soorten triteleia's, waaronder triteleia hyacinthina, triteleia peduncularis en triteleia laxa, waar 'Queen Fabiola' misschien wel de bekendste van is. Wij bieden een breed triteleia assortiment aan (zolang de voorraad strekt). Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Triteleiaknollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Maar bij massa beplanting kunt u ook kiezen voor machinaal planten.

 

Geschiedenis van de triteleia

Triteleia is een geslacht uit de apergefamilie. De triteleia soorten komen voor in het westen van de Verenigde Staten en Canada, van Brits-Columbia zuidwaarts tot in Californië. Eén soort komt voor in het noordwesten van Mexico. Triteleia heeft 2 andere namen gehad; eerst was het Brodiaea en toen Milla. In het Grieks staart triteleia voor ‘tri’: drie en ‘teleios’: volmaakt. Het cijfer 3 komt voort uit de bloem zelf, de bloem heeft namelijk 3 kelkblaadjes en 3 bloemblaadjes.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top