Anemone plant

bloeiende bloemen, een echte aanwinst voor uw groenruimte.

Op zoek naar de vaste plant Anemone? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen. Wij hebben een ruim assortiment anemonen in vele kleuren, soorten en maten. Zoals de vaste plant de herfstanemoon (Anenome hybride), de knolgewasjes zoals de bosanemoon (Anemonen blanda) en de Anemonen coronia. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Anemoon als vaste plant van de groothandel

Wij verkopen verse anemoonknollen en vaste planten in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Anemoon planten

De herfstanemoon bloeit vanaf ongeveer augustus tot in november. Dit zijn de Anemone hupsehensis en de Anemone x hybdride (Japanse anemoon). Geef ze een plaatsje in de zon of halfschaduw en ze zullen rijkelijk bloeien! Tot de vaste planten behoren onder andere de Anemone hybride, Anemone nemerosa, Anemone hupehensis, A. sylvestris, A. tomentosa en A. lesseri.

 

Anemoon als vaste plant online bestellen

De vaste planten zijn beschikbaar in het najaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze anemoonknollen en vaste planten. De knollen en vaste planten worden geleverd in de juiste planttijd!  Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de vaste planten beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten anemonen

Wij bieden een breed anemoonassortiment zoals de, herfstanemoon (Aneme hybride), bosanemoon (Anemonen blanda) en de Anemonen coronia in verschillende kleuren. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de anemoon

Er zijn ongeveer 120 soorten anemonen. De meeste soorten anemonen zijn knollen, maar er zijn ook soorten met wortelstokken. De anemoon komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en Azië. Rond 1650 werd ze al op grote schaal geteeld in Europa, vooral door Franse kwekers. Carolus Clusius introduceerde ruim 400 jaar geleden dit gewas in Nederland, maar andere bronnen zeggen dat de kruisvaarders ze al meenamen. De naam anemonen is afgeleid van het Griekse woord ‘anemos’ dat wind betekent. De bloemen bewegen bij het minste windzuchtje. Een ander verhaal is dat Anemona een nimf was aan het hof van de godin Flora. Volgens de sage werd Floras Zephyr, de god van de wind, verliefd op Anemona waarop de jaloerse godin haar veranderde in een bloem. En dan is er het verhaal dat de naam Anemonen ontstaan is uit de Griekse en Latijnse verbastering van de Semitische naam van Adonis. Uit zijn bloed zou de anemoonsoort in het Midden-Oosten zijn ontsproten.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top