Canna

Canna's geven, met hun kleurrijke bloem, een tropisch tintje aan elke stukje grond. De canna wordt ook wel 'bloemriet' genoemd en heeft grote bladeren die doen denken aan bananenplanten. Op zoek naar de canna wortelstokken? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment canna's in vele kleuren, soorten en maten; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Canna wortelstokken van de groothandel

Wij verkopen verse canna wortelstokken in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestellen in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde €250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten. 

 

Canna wortelstokken online bestellen

Officieel horen canna’s bij de bol- en knolgewassen. Net als irissen en sommige anemonen maken ze wortelstokken of rhizomen. Canna's zijn vorstgevoelig, de planten zijn niet bestand tegen vorst. Plant daarom de wortelstokken pas na de vorst in de volle grond. Canna wortelstokken zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, knollen en worstelstokken te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze canna's. De canna wortelstokken worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'

Zodra de canna wortelstokken beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten canna's

Wij bieden een breed assortiment canna's aan, zo bieden we prachtige rood, roze, gele of oranje canna's aan. Er zijn klein soorten canna's van minder dan een halve meter tot canna's van ruim een meter. De kleinere canna's doen het goed in potten of in de border. De grote canna's staan prachtig als achtergrond beplanting. Plant ze niet in de halfschaduw, want dan produceren ze geen bloemen. Voor een vroege bloei kun je de canna in maart binnenshuis voorkweken. Er zijn veel bloemen die zeer mooi samengaan met canna's. Combineer ze bijvoorbeeld met calla’s, dahlia’s en crocosmia's. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de canna

Oorspronkelijk komt de canna uit Midden- en Zuid-Amerika. De naam is afgeleid zijn van de Keltische naam cana: een naam voor een soort riet, vandaar de naam: bloemriet. De Fransen noemen de plant ook wel de faux sucrier, het valse suikerriet. Aan het begin van de 19e eeuw werd de canna voor het eerst in cultuur gebracht. Tegen het einde van deze eeuw hadden Italiaanse en Franse veredelaars een reeks grootbloemige hybriden ontwikkeld (ook wel orchidee-gebloeide of Italiaanse cannabis genoemd). In de eerste decennia van de jaren 1900 waren tropische tuinen met grote canna’s erg populair. Nog steeds zien we in gemeentelijke parken vaak nog de bekende canna-bedden.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Onze inzending is van 21 maart tot en met 9 mei 2021 weer te bewonderen.

 

Scroll to top