Gladiolus

Opzoek naar opvallende bloemen? Dan zijn gladiolen de juiste keuze! De grootbloemige variëteiten kunnen wel over een meter lang worden. De kleinbloemige gladiolen (zoals de nanus soorten) komen tot ongeveer 60 centimeter, maar hebben weer heel fraaie kleurcombinaties. Op zoek naar de gladioolknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment gladiolen in vele kleuren, soorten en maten. Verschillende kleinbloemige gladiolen zoals gladiolus nanus, colvillei, primulinus en grootbloemige gladiolen. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Filteren
Tonen als Lijst Orderlist

2 producten

per pagina
PRE-SALE
Communis byzantinus (italicus)

Gladiolen - Communis byzantinus (italicus)

Vanaf € 0,042 per stuk
3500 stuks per doos
5/6
Staffelkorting

1 box  ( 0 - 3500 ) € 0,050

2-4 boxen  ( 3501 - 17499 ) € 0,046

5+ boxen  ( > 17500 ) € 0,042

Beschikbare voorraad
40000 (~11 box(en))
0,00
Wanneer het gewenste aantal afwijkt van de inhoud per box, worden aftelkosten in rekening gebracht. Niet van toepassing op restvoorraad.
PRE-SALE
Communis byzantinus (italicus)

Gladiolen - Communis byzantinus (italicus)

Vanaf € 0,049 per stuk
3000 stuks per doos
6/8
Staffelkorting

1 box  ( 0 - 3000 ) € 0,057

2-4 boxen  ( 3001 - 14999 ) € 0,053

5+ boxen  ( > 15000 ) € 0,049

Beschikbare voorraad
16000 (~5 box(en))
0,00
Wanneer het gewenste aantal afwijkt van de inhoud per box, worden aftelkosten in rekening gebracht. Niet van toepassing op restvoorraad.
Filteren
Tonen als Lijst Orderlist

2 producten

per pagina

Gladioolknollen van de groothandel

Gladioolknollen van de groothandel

Wij verkopen verse gladioolknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

 

Gladioolknollen online bestellen

Gladioolknollen plant u na de eerste nachtvorst. Op een beschutte plek in de volle zon, zullen de gladiolen dan het beste bloeien. De gladiolen houden van voedselrijke, kalkhoudende, luchtige en goed doorlatende grond. Gladioolknollen zijn vanaf januari beschikbaar, een aantal gladioolknollen zijn het gehele jaar beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze gladioolknollen. De gladioolknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de gladioolknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten gladiolen

Wij bieden een breed assortiment gladiolen aan, zo bieden we verschillende klein- en grootbloemige gladiolen in uitlopende kleuren. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Tip! De bloei van een gladiool duurt zeker 2 tot 3 weken; 2 à 3 keer planten met een tussenpoos van veertien dagen geeft langer kleur.

 

Geschiedenis van de gladiool

Gladiolus is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie (Iridaceae). De planten worden ook wel zwaardlelie genoemd.

In de zeventiende en achttiende eeuw ontdekte men in Zuid-Afrika in het wild groeiende gladiolen van opvallende grootte. Deze werden gekruist en vooral vanuit Nederland kwamen steeds meer variëteiten in de handel, variërend in grootte van 50 tot 170 centimeter.

Ook verschenen er kleine soorten zoals de Gladiolus nanus

In Zuid-Afrika werden de gladiolen door de bevolking gebruikt als voedsel en vermengd in biologische geneesmiddelen.

De teelt in Nederland begon in 1600, maar de gladiool was al bekend in de Romeinse tijd. De naam 'gladiool' is afgeleid van het Latijnse 'gladius', wat zwaard betekent.

Bij de oude Romeinen vonden roemruchte gladiatorengevechten plaats. Het ging letterlijk om de dood of de gladiolen: wie de ander overwon, werd bedolven onder gladiolen. De term “de dood of de gladiolen”wordt nog steeds gebruikt onder wielrenners maar de uitdrukking is ook verweven geraakt met de Nijmeegse Vierdaagse. Daar wordt tijdens het wandelfestijn de Sint Annastraat, het laatste stukje van de Nijmeegse Vierdaagse, omgetoverd tot 'Via Gladiola' en de wandelaars die de eindstreep halen, worden ingehaald met fleurige gladiolen.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs

Scroll to top