Colchicum

De bloem van de colchicum, oftewel herfsttijloos, lijkt sterk op de herfstkrokus maar bloeit in de nazomer en vroege herfst. Op zoek naar voordelige colchicumknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandelspecialist in hoogwaardige bloembollen en knollen. Wij hebben een ruim assortiment colchicum in verschillende soorten en maten. Onder andere Colchicum giganteum en Colchicum byzantinum. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Colchicumknollen van de groothandel

Wij verkopen verse colchicumknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Colchicumknollen planten

Plant de colchicumknollen in de zomer op een zonnige plek in een goed waterdoorlatende grond. In het najaar verschijnen de bloemen zonder bladeren, waarna in het voorjaar de bladeren ontstaan. Plant de knollen dus op een plek waar in het voorjaar niet gemaaid wordt. De knol van de herfsttijloos kunt u ook droog (zonder water of aarde) in de vensterbank leggen, waar het prachtig gaat bloeien. Na de bloei plant u de knol gewoon weer in de tuin.

 

Colchicumknollen online bestellen

Colchicumknollen worden in het zomer gerooid en ze zijn daarom beschikbaar in het najaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze colchicumknollen. Colchicumknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de colchicumknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten colchicum

Wij bieden een breed colchicum assortiment. Zoals onder andere Colchicum giganteum en Colchicum byzantinum. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Colchicumknollen kunnen handmatig in de grond geplant worden. Maar bij massa beplanting kunt u ook kiezen voor machinaal planten.

 

Geschiedenis van de colchicum

De herfsttijloos is een plant uit de herfsttijloosfamilie (Colchicaceae) en stamt uit West-Azië en het Middellandse Zeegebied, maar komt nu in geheel Europa voor. De herfsttijloos komt vooral voor in langs duinpaden, weilanden en bossen.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Scroll to top