Eremurus

Een bijzondere verschijning, dat zijn de knollen van de eremurus (of ook wel Naald van Cleopatra genoemd), met haar lange vlezige wortels. Maar éénmaal in bloei, vormen de imposante, pluimachtige stelen met kleine bloemen een waar spektakel. Op zoek naar de eremurusknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment eremurus. Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Oeps, het lijkt erop dat er momenteel geen producten beschikbaar zijn voor deze selectie. Misschien zijn ze seizoensgebonden en komen ze binnenkort weer op voorraad. Bekijk ondertussen onze andere prachtige soorten of kom later terug.

Eremurusknollen van de groothandel

Wij verkopen verse eremurusknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestelling in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde € 250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Eremurusknollen planten

Eremurus doet het goed op elk type grondsoort, mits het niet te nat is. Zorg dat bij het planten de wortels goed verspreid worden. De knollen kunnen van oktober tot en met april geplant worden. Als de knollen voor de winter de grond in gaan is het raadzaam de knollen tegen de vorst te beschermen door de grond af te dekken.

 

Eremurusknollen online bestellen

 Eremurusknollen zijn bijna het gehele jaar beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen- en knollen te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze eremurusknollen. De eremurusknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de eremurusnollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten eremurus

Wij bieden verschillende soorten eremurus aan. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte.

 

Geschiedenis van de eremurus

Eremurus komt voornamelijk uit centraal en westelijk Azië. Ze groeit vaak op grote hoogte en bergachtig terrein, op droge rotsachtige hellingen. In het Grieks betekent ‘eremos’ alleen en ‘oura’ staart. Een verwijzing naar de standplaats en de bloeivorm. In de tweede helft van de 19e eeuw heeft een Russische botaniste en plantenverzamelaarster Olga Fedtschenko haar naam aan het soort Olgae gegeven. Door de firma Van Tubergen (tubergenii) zijn er in 1907 hybriden gewonnen en door P. Voet (x himrob) uit Overveen in 1903. Door Sir Michael Forster uit Great Shelford, Engeland zijn rond die tijd ook de Shelford hybriden op naam gezet. In 1950 zijn de Ruiterhybriden gekweekt door Klaas de Ruyter uit Uitgeest.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. 

Scroll to top