Crocosmia

Met het vurige kleurpalet van de crocosmia geef je een flinke dosis kleur aan de tuin of openbaar groen. Crocosmia (ook wel bekend onder de naam Montbretia) is met de lange bloeitijd een fantastische zomerplant. Op zoek naar de crocosmiaknollen? Welkom bij Green Garden Flowerbulbs, groothandel specialist in hoogwaardige bloembollen- en knollen. Wij hebben een ruim assortiment crocosmia's in vele kleuren, soorten en maten; alles direct uit voorraad leverbaar! Bekijk ons huidige aanbod en bestel eenvoudig online.

Tonen als Lijst Orderlist

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Crocosmia lucifer (firey stars)

Crocosmia - Crocosmia lucifer (firey stars) 8/10

Prijs per stuk

0 - 1500 | 1 box € 0,101

1501 - 7499 | 2-4 boxen € 0,094

> 7500 | 5+ boxen € 0,086

Beschikbare voorraad

7350 (~4 box(en))

Aantal in box

1500 stuks

Totaal0,00
Als het aantal bollen niet overeenkomt met de doosgrootte, worden er telkosten in rekening gebracht per soort.
Tonen als Lijst Orderlist

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Crocosmiaknollen van de groothandel

Wij verkopen verse crocosmiaknollen in bulk aantallen tegen zeer concurrerende prijzen; rechtstreeks van onze kwekers! Bekijk ons huidige aanbod in de webshop en bestel volle bakken of losse stuks naar wens. Filter op categorie, kleur, groep, bloeitijd, bolmaat voor een gespecificeerd overzicht. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen eenvoudig bestellen in onze webshop. Omdat wij een groothandel zijn, hanteren we een minimale bestelwaarde €250,00. Bent u geïnteresseerd in kleinere hoeveelheden of komt u niet aan het minimale bestelbedrag? Dan verwijzen we u graag naar www.bulbi.nl. BULBi is onderdeel van Green Garden en biedt reeds verpakte bloembollen aan in verschillende pakketten.

 

Crocosmiaknollen planten

De crocosmiaknollen plant je in het voorjaar in de grond. De crocosmia oftewel montbretia houdt van goed gedraineerde, enigszins vochtige, humusrijke grond. Een standplaats in de volle zon tot halfschaduw geschikt. De bloeitijd van de Crocosmia loopt van juli tot en met oktober. Na de bloei verschijnen ronde zaaddoosjes. Je kunt de knollen in de winter in de grond laten zitten.

 

Crocosmiaknollen online bestellen

Crocosmiaknollen zijn vanaf januari beschikbaar. Natuurlijk kunt u vooraf het seizoen al bezig zijn met landscaping en het verfraaien van uw omgeving. Het is dan ook mogelijk om, voordat het seizoen begint, al online bloembollen, knollen en worstelstokken te bestellen, zo bent u verzekerd van uw voorkeur keuze crocosmia's. De crocosmiaknollen worden geleverd in de juiste planttijd! Nadat u een bestelling hebt geplaatst, ontvangt u automatisch een e-mail met een orderbevestiging. Mocht u meer informatie willen over het bestellen, dan kunt u terecht op de pagina 'bestelprocedure'.

Zodra de crocosmaniaknollen beschikbaar zijn worden ze bij u voor de deur geleverd, of u kunt de order op afspraak bij Green Garden Flowerbulbs in Hillegom ophalen. Mocht u meer informatie willen over de verzending, dan kunt u terecht op de pagina 'verzending en levering'.

 

Verschillende soorten crocosmia's

Wij bieden een breed assortiment crocosmia's aan zoals crocosmia 'Lucifer', crocosmia 'Red King' of crocosmia 'Emily McKenzie'. Maar ook groot- of kleinbloemige crocomia's. Er zijn veel bloemen die zeer mooi samengaan met crocosmia. Combineer ze bijvoorbeeld met helenium, rudbeckia en dahlia’s. Voor het maken van uw keuze kunt u gebruik van maken van de filter; kies bijvoorbeeld voor de bolmaat, de bloeiperiode, de kleur, groep of hoogte. Wist je dat de bloemen van Crocosmia, vanwege haar felle kleuren, gebruikt worden om stoffen te kleuren?

 

Geschiedenis van de crocosmia

De geslachtsnaam Crocosmia een samenstelling van de Griekse woorden 'krokos' ofwel 'saffraan' en 'osme', ofwel 'geur'. Deze naam verwijst naar de sterke saffraan achtige geur die gedroogde bladeren als je ze in heet water onderdompelt of tussen je vingers wrijft. De volksnaam Montbretia was de naam van de eerste Crocosmia hybride, Crocosmia x crocosmiiflora, een kruising tussen Crocosmia pottsii en Crocosmia aurea. Deze hybride werd in Frankrijk in 1879 gekweekt door Victor Lemoine. De naam Montbretia is een eerbetoon aan de Franse botanist Ernest Coquebert de Montbret.

 

Partner van Keukenhof

Green Garden Flowerbulbs is trotse partner van Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden bloembollen aan het bloempark in Lisse. Keukenhof ligt net als Green Garden Flowerbulbs in de Bollenstreek en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. 

Scroll to top